úterý 31. března 2009

Plastové x fóliové bazény

Dnes si povíme něco o výhodách a nevýhodách plastových a fóliových bazénů.

Plastové bazény
Plastové bazény se vyrábějí z polypropylenu, který je stabilizován proti UV záření. Jsou celkem levné a stavebně nenáročné, avšak nevynikají příliš dlouhou životností. U plastu hrozí nebezpečí poškrábání, prasknutí, vydutí a zbarvení povrchu, které se nedá snadno opravit. Není možné kvalitně vyřešit zakončení hrany bazénu, stejně tak není kvalitně vyřešeno vypouštění bazénu, při kterém hrozí zborcení stěn. Plast se může deformovat teplem. Je problém vytvořit velký bazén.

Bazény z fólie DLW
Bazény jsou tvořeny těžkou fólií, která je stabilizovaná proti UV záření, s akrylátovým povrchem a polyesterovou vložkou. Fólie se pokládá na geotextilii. Ačkoli jsou stavebně náročné, jsou vysoce estetické a pyšní se dlouhou životností. Tvarově a co do velikosti jsou velmi rozmanité a jejich oprava a rekonstrukce je snadná. Fólie je pevná, nepropustná, barevně stálá a odolná vůči vysokým teplotám. Bazén je možné libovolně vypouštět a jeho údržba je nenáročná. Takový bazén je možné opatřit jakýmkoliv schodištěm, rovněž bazénová hrana může být velmi esteticky ukončena bazénovým lemem.

zakrytí bazénu

pondělí 30. března 2009

Pískovcové bazénové lemy


Pískovcové bazénové lemy jsou jednou z nejhorších možností, jak "vylepšit" bazén. Umělý pískovec je nekvalitní materiál, který má nízkou pevnost a proto se drolí, láme, lemovky nedrží na místě a postupně odpadávají. V mrazu rychle praská. Povrch umělého pískovce chytá plíseň a nasakuje vodu, takže vznikají nevzhledné barevné skvrny. Protože není probarvený celý průřez kamene, postupně se barva ošoupe. Snadno zarůstají mechem, řasami a lišejníky. Špatně se čistí.


V žádném případě se nemůže umělý pískovec svými vlasnostmi rovnat s umělým kamenem StoneAge produkovaným společností TP plus Cl, s.r.o., který je mrazuvzdorný, otěruvzdorný, odolný vůči nepříznivým vlivům počasí a působení chemických látek. Díky probarvení celého průřezu kamene je barevně stálý. Je nenasákavý a impregnace ho chrání před prorůstáním mechem, řasami a lišejníky. Navíc se snadno čistí.

Zakrytí bazénu
Bazény

neděle 22. března 2009

Bazény Mountfield

Lamelové zakrytí SAFEPOOL a bazénové lemy STONEAGE pro bazény společnosti Mountfield
Společnost TP plus CL, s.r.o. připravila nejširší nabídku lamel pro majitele bazénů MOUNTFIELD. V případě zaujmu o lamelové krytí, kontaktujte naši společnost, rádi pro Vás připravíme cenovou nabídku na kompletní systémy zakrytí, včetně navíjecích zařízení.
Ceník pro bazény Moutfield je ke stažení ZDE - výsledná cena lamelového zakrytí je dána cenou lamel za čtverečný metr násobený plochou bazénu, plus cena navíjecího začízení a montáže, která je 10% z ceny lamelového zakrytí.

Bazénové lemy StoneAge pro bazény MOUNTFIELD
Byla to naše společnost, která před pěti lety přišla na český trh jako vůbec první s bazénovými lemy z umělého kamene STONEAGE. Postupem času jsme se stali největším výrobcem bazénových lemů v České republice a naše výrobky dodáváme zákazníci a bazénářským firmám po celé zemi. Nezůstáváme stát na místě, ale stále vyvíjíme nové druhy kamenů a přicházíme s novými povrchy a barevnými odstíny. Nejnovějším přírůstkem do rodiny bazénové dlažby StoneAge jsou kameny Bangkirai stone, zakončení bazénů nové generace. Kameny vytvářejí kolem celého bazénu vlnolam zabraňující vylévání vody z bazénu. Tento lem také výrazně omezuje znečišťování bazénové vody z okolních ploch. Především však bazénový lem tvoří přirozené zakončení hrany bazénu, které jej harmonicky a nenásilně propojí s okolním prostředím. Bazénové lemy lze vhodně kombinovat s dalšími našimi produkty - především s dlažbou. Materiál, z něhož jsou tvořeny, je stejně jako u ostatních našich produktů Umělý kámen StoneAge.

středa 4. března 2009

Fasádní obklad Kastoria


Kastoria je typem obkladu, který dokonale imituje pískovec. Vyrábí se v podobě různě velkých obdélníků se zakulacenými rohy, které jí propůjčují realistický a přirozený vzhled.


úterý 3. března 2009

Kamenný obklad Pafos


Tento obklad je tvořen jednotlivými kameny nepravidelného obdélníkového tvaru s výraznou strukturou lomového kamene. Obložení vytváří dojem zdí stavěných z kamenných bloků a poskytuje zdem a stěnám, na nichž je uplatněn, vzhled tradičních horských obydlí. Je vhodný pro vnitřní i vnější použití.


pondělí 2. března 2009

Kamenný obklad Rock


Tento obklad tvoří formátované desky ve tvaru písmene Z imitující zvětralé kamenné zdivo. Jeho rozrůzněná tloušťka vytváří působivou hru světla a stínu. Hodí se perfektně do tradičního i moderního prostředí.