pondělí 30. března 2009

Pískovcové bazénové lemy


Pískovcové bazénové lemy jsou jednou z nejhorších možností, jak "vylepšit" bazén. Umělý pískovec je nekvalitní materiál, který má nízkou pevnost a proto se drolí, láme, lemovky nedrží na místě a postupně odpadávají. V mrazu rychle praská. Povrch umělého pískovce chytá plíseň a nasakuje vodu, takže vznikají nevzhledné barevné skvrny. Protože není probarvený celý průřez kamene, postupně se barva ošoupe. Snadno zarůstají mechem, řasami a lišejníky. Špatně se čistí.


V žádném případě se nemůže umělý pískovec svými vlasnostmi rovnat s umělým kamenem StoneAge produkovaným společností TP plus Cl, s.r.o., který je mrazuvzdorný, otěruvzdorný, odolný vůči nepříznivým vlivům počasí a působení chemických látek. Díky probarvení celého průřezu kamene je barevně stálý. Je nenasákavý a impregnace ho chrání před prorůstáním mechem, řasami a lišejníky. Navíc se snadno čistí.

Zakrytí bazénu
Bazény

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
internetové stránky jsou zahlceny výrobci umělého pískovce, zajímala jsem se konkrétně o bazénové lemy z umělého pískovce, ale zmínku o tom, že je to nejhorší řešení použít umělý pískovec, který se nesnadno udržuje, po nasáknutí vodou černá a nelze zbroušení obnovit jsem se dočetla až na vašich stránkách.
Děkuji za ochotné jednání a všem doporučuji klikat po internetu s větší trpělivostí dokud nenajdete nejlepší řešení.
S pozdravem Marečková Radka

StoneAge řekl(a)...

Vlastnosti umělého pískovce jsou dány technologií výroby, jedná se o takzvanou suchou cestu kdy nedojde ke kvalitnímu zhutnění materiálu a výsledný produkt je velmi nasákavý.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
umělý pískovec mám u bazénu už několik let a jsem maximálně spokojen.Už při jeho nákupu jsem zvažoval všechna pro a proti a nakonec jsem rád že jsem jej zvolil.Je to velice příjemný materiál, maximálně protiskluzný a tím i bezpečný a oproti lemům z vibrovaného betonu vypadá přírodně a k bazénu se prostě hodí.Fámy o špinění a prorůstání mechem beru jako ne dosti korektní marketingový tah výrobců vibrovaných dlažeb.S pozdravem V.Pokorný.

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den,
s p.Pokorným naprosto souhlasím.Mám také přímou zkušenost s výrobky z vibrovaného betonu.V loni jsme dokončili náš bazén a bazénová firma nám nabídla výše uvedené bazénové lemy z vibr.betonu.V katalogu vše vypadalo krásně a tak jsme si je objednali.Ale jakmile nám je začali montovat zjistili jsme u nich tolik problémů že jsme je museli vrátit výrobci.Konkrétně se jednotlivé lemy výrazně lišily ve velikostech-neseděly dohromady a také barevně byl každý kus jiný.Naštěstí jsme si nakonec zakoupili bazénové lemy z umělého pískovce, které po naimpregnování nesají vodu a nešpiní se.Všem je vřele doporučuji a také radím, nedejte na tendenční články výrobce který pomlouvá ostatní výrobky a sám o nich nic neví.S pozdravem Bílková Vlasta